Despre mine

O scurta caracterizare

Cine sunt

Sunt un om care vorbește foarte rar despre el. Cred că oamenii au devenit prea preocupați de propria lor persoană ca să mai aibă timp de a privi cu atenție la ceea ce se întâmplă în jurul lor.

Am ocupat câteva funcții publice, dar am trăit mereu cu convingerea că omul trebuie să domine funcția, nu funcția omul. M-au marcat profund cuvintele marelui scriitor Augustin Buzura, care, în romanul „Fețele Tăcerii” scrie că oamenii nu trebuie să se transforme în funcții, ci să își păstreze, înainte de toate, omenia și firescul. Cred că din cauza asta am făcut un blog și un site abia după doi ani de la alegerea ca deputat pe Circumscripția electorală numărul 28 Mureș, în Colegiul 7. Și azi, consider că dependența oamenilor publici de imagine este prea mare pentru a mai putea să se achite onorabil de îndatoririle lor.

Dependența de imagine îi face pe oamenii politici să se îndepărteze de realitate, să nu mai înțeleagă nevoile și durerile oamenilor simpli.

Am convingerea că, atunci când intri în viața publică, ai de ales între două drumuri diferite. Primul este cel ușor, în care le spui oamenilor ceea ce vor să audă, faci puțin circ și ajungi departe. Al doilea este mai greu: îți faci pur și simplu treaba, iar când vine vremea să pleci, pleci fără să strângi cu mâinile de scaun, fără regrete, cu conștiința împăcată că ai încercat cel puțin să îți faci datoria.

Iubesc pădurea și cred că noi oamenii trebuie să reînvățăm să conviețuim cu natura, să o respectăm și să încetăm a ne mai bate joc de ea. Cred că mai devreme ori mai târziu, natura se va răzvrăti împotriva noastră, a oamenilor, și ne va pedepsi pentru răul pe care îl facem zilnic. Ar trebui să adoptăm o Declarație Universală a Drepturilor Naturii, pe care să o respectăm cu strictețe. Pădurea nu mai este azi ca pe vremea copilăriei mele. Azi e plină de gunoaie, de resturi menajere, iar zone întinse au fost defrișate, fiindcă, după 1989, România nu a mai avut o legislație care să protejeze cu adevărat mediul și pădurea. Noul Cod silvic, la care am lucrat cu o echipă de oameni competenți și dedicați, este un pas înainte care sper că va da rezultate vizibile în următorii ani, dar numai dacă va fi adoptat și aplicat cu consecvență.

Sunt mureșean, de loc din Ibănești și oriunde merg în județul Mureș mă simt acasă. Județul Mureș are resursele de a se dezvolta echilibrat și depinde doar de noi ca acest lucru să devină o realitate. Cred că putem face asta, iar parlamentarii, deputaţi şi senatori deopotrivă, indiferent de culoarea lor politică, trebuie să își asume rolul de mediatori între administraţia publică locală şi judeţeană şi cetăţean, prin asistenţă directă acordată de către parlamentar, şi prin susţinerea unei Legi a Bugetului prin care alocările de resurse bugetare să se facă în funcţie de nevoile comunităţilor locale, nu în funcţie de relaţiile sau culoarea politică a primarilor.

Principii si valori

Liberalismul recunoaște faptul că indivizii se nasc cu trăsături, calități și caracteristici diferite, dar egalitatea lor se manifestă în sensul egalității în fața legii.

Senator PNL

Sunt foarte mandru sa fac parte din marea familie a Partidului Național Liberal.