Activitate politica

A intrat în Partidul Național Liberal în anul 2000, în luna februarie. Înainte de anul 2000 nu a făcut politică și nu a fost membru al altui partid politic. În liceu, a fost membru UTC, datorită faptului că avea note foarte bune (pe atunci, era obligatoriu ca elevii cu rezultate bune la învățătură să facă parte din această organizație).

În anul 2005, a fost ales membru în Biroul Politic Județean al PNL Mureș, iar în aprilie 2009 a fost ales Vicepreședinte al organizației județene Mureș a Partidului Național Liberal.

 

Tot în 2009, a fost numit, conform prevederilor Statutului PNL, Secretar Coordonator al PNL Mureș. În același an, a fost ales Președinte al Organizației Municipale PNL Reghin, funcție pe care o deține și în prezent.

Din 2008 este Președinte al Ligii Aleșilor Locali PNL, filiala Mureș.

 

În august 2013, a fost numit în funcția de Secretar General adjunct al Organizației Naționale a Partidului Național Liberal cu atribuții legate de coordonarea și pregătirea Rețelei electorale a PNL.

În perioada 2008-2012 a fost vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș, iar în anul 2012 a fost ales deputat pe Colegiul Uninominal numărul 7, Circumscripția Electorală 28 Mureș.

Este membru al societății „Progresul Silvic”, asociație non-guvernamentală a inginerilor silvici din România, înființată în 1886 și desființată abuziv de regimul comunist. Societatea „Progresul Silvic” a construit, în perioada interbelică, sediul Regiei Naționale a Pădurilor, actualmente sediul Ministerului Pădurilor, Apelor și Pisciculturii.

Cristian CHIRTES - PNL Mures
Cristian CHIRTES - PNL Mures